| Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Omalovánky | Hromadné emaily | Pletení | EET Účtenky | FormOffice | Email šablony | Domácí účto | DWN.cz | Rybář |
|
| ||||||||
Bobalky | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: kynuté těsto | ||||||||
Popis: Připravíte si pevnější kynuté těsto, necháte ho vykynout. Klasicky, tak jak jste zvyklé. Z těsta "šoulíme" dlouhé šulánky s průměrem asi 1 cm, nakrájíme na 1-1,5 cm dlouhé kousky a řeznou stranou klademe hustě na vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečeme do světle hněda. Jak se v troubě spojí, lehce je potom oddělíme. Po vychladnutí dáte do skleněné láhve nebo papírového, případně plátěného ubrousku a uložíte do chladu, láhev nezavírejte. Toto se udělá i 2 týdny pred Vánoci, když je času dost. |