| Recepty doma | Rybář | Pletení | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Domácí účto | DWN.cz | Formuláře na PC | FormOffice | Počítej Kalorie | Omalovánky | Hromadné emaily | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bivojská kuřecí prsíčka


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:24.6.2009

Ingredience:

1500g kuřecí prsa bez kůže
200g šunka - nejlépe od kosti
200g anglická slanina
500g cibule
500g jablka čerstvá, loupaná
sůl, pepř, olej

Popis:

V prsíčku vytvoříme kapsu, kterou osolíme a opepříme, poté vložíme plátek slaniny a šunky a uzavřeme. Naplněná kuřecí prsíčka povrchu nakrojíme do mřížky a zprudka opečeme na oleji.
Do pekáče položíme cibuli nakrájenou podélně na půl kolečka a jablka nakrájená na hrubší kostky, na tuto směs položíme opečená kuřecí prsíčka, zalijeme použitým výpekem, přikryjeme a vložíme do rozehřáté trouby. Když je směs pod prsíčky pěkně rozpečená, podlijeme vodou a zvolna dopékáme ještě asi 20 minut. Vzniklou šťávu dochutíme solí a pepřem, popřípadě můžeme dle chuti použít citron a cukr pro jemně navinulou chuť. Podle chuti je též možné šťávu zjemnit smetanou.
Ideální příloha k tomuto pokrmu je bramborová kaše.
Přeji dobrou chuť !


Jít na recept Bivojská kuřecí prsíčka >>