| EET Účtenky | Domácí účto | DWN.cz | Recepty doma | Počítej Kalorie | Pletení | Omalovánky | FormOffice | Rybář | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Email šablony |
|
| ||||||||
Bigoš | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 300g uzené klobásy | ||||||||
Popis: Zelí propláchněte a nakrájejte na kousíčky. Přidejte kmín a cukr. Zalijte vodou a nechte vařit asi 20 minut společně s nakrájenými houbami. Jestliže jste použili houby sušené, musíte je nejprve máčet několik hodin v mléce. Mezitím nakrájejte na kostičky slaninu a na pánvi ji zprudka opečte. Pak přidejte jemně nakrájenou cibuli a maso (nejvhodnější je hovězí zadní a vepřový bůček) nakrájené na malé kousky. Jakmile cibule zezlátne a maso se ze všech zatáhne, zalijete je hovězím vývarem. Vařte asi 15 min. potom přidejte klobásku (nakrájenou na plátky) a červené víno. Po deseti minutách vsypte obsah pánve do hrnce se zelím. Zamíchejte a duste pod pokličkou asi půl hodiny. Osolte a opepřete, bez pokličky nechte vydusit tak, aby tekutiny bylo co nejméně. Nakonec vmíchejte vařené brambory. |