| Rybář | Omalovánky | Email šablony | Snadné hubnutí | Recepty doma | DWN.cz | FormOffice | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Pletení | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Domácí účto | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bifteky s česnekovým máslem


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:11.3.2011

Ingredience:

4 kousky svíčkové, každý asi 170g
černý pepř a sůl
4 lžičky rostlinného oleje

Na česnekové máslo:
100g másla, necháme změknout při pokojové teplotě
2 oloupané a rozdrcené stroužky česneku
2 lžíce nadrobno nasekané petrželky

Popis:

1) Nejdříve si připravíme česnekové máslo, na které smícháme v malé misce změklé máslo, česnek a petrželku. Směs umístíme doprostřed papíru na pečení nebo plastové fólie, obalíme jím máslo a vytvoříme váleček o průměru asi 3cm. Oba konce uzavřeme a necháme v lednici 1 hodinu tuhnout.
2) Maso osolíme a opepříme. Ve velké pánvi se silným dnem rozehříváme na středně velkém plameni olej, dokud nezačne kouřit.
3) Maso vložíme do pánve. Polokrvavý steak se bude smažit 2 minuty na jedné a 3 minuty na druhé straně. Dobře propečený steak by měl být hotov za 3, respektive 4 minuty. Doba smažení závisí na tloušťce masa, proto se o míře propečení přesvědčíme malým ostrým řezem do středu jedné porce.
4) Z lednice vyjmeme máslo, vybalíme je na plátky a před podáváním jím poklademe jednotlivé porce.


Jít na recept Bifteky s česnekovým máslem >>