| Domácí účto | Hromadné emaily | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Pletení | Snadné hubnutí | Email šablony | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | FormOffice | DWN.cz | Rybář | Formuláře na PC | Recepty doma | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bifteky na topinkách


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:22.1.2010

Ingredience:

3 plátky pravé svíčkové
nebo kotlety ze srnčího hřbetu nebo ze skopového masa menší medailonky (dvě na osobu)
sůl
pepř
3 lžičky hladké mouky
olej dle potřeby (pto tři osoby)

Popis:

Maso na okraji otřeme vlhkou utěrkou, nepereme-ztvrdlo by při opékání. Lehce naklepeme a urovnáme do oválného tvaru. Pak osolíme, opepříme, lehce poprášíme hladkou moukou a na oleji je na každé straně 3-4 minuty opékáme. Olej by měl sahat do poloviny tloušťky bifteků. Obracíme dvěma vidličkami, do masa nepícháme, aby nevytekla šťáva. Maso musí na tlak vidličky jako pružit, když je hotové. Přendáme je na teplý talíř, slijeme olej. Zbylou štávu zaprášíme špetkou mouky, osmahneme, podlijeme asi 3 lžícemi vody a povaříme. Ke konci vaření přidáme kousek másla. Zavařenou šťávou přelijeme bifteky položené na topince chleba.


Jít na recept Bifteky na topinkách >>