| Snadné hubnutí | EET Účtenky | Formuláře na PC | Rybář | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Pletení | Počítej Kalorie | DWN.cz | FormOffice | Domácí účto | Recepty doma | Email šablony | Zbrojní průkaz | Omalovánky |
|
| ||||||||
Bifteky na topinkách | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 3 plátky pravé svíčkové | ||||||||
Popis: Maso na okraji otřeme vlhkou utěrkou, nepereme-ztvrdlo by při opékání. Lehce naklepeme a urovnáme do oválného tvaru. Pak osolíme, opepříme, lehce poprášíme hladkou moukou a na oleji je na každé straně 3-4 minuty opékáme. Olej by měl sahat do poloviny tloušťky bifteků. Obracíme dvěma vidličkami, do masa nepícháme, aby nevytekla šťáva. Maso musí na tlak vidličky jako pružit, když je hotové. Přendáme je na teplý talíř, slijeme olej. Zbylou štávu zaprášíme špetkou mouky, osmahneme, podlijeme asi 3 lžícemi vody a povaříme. Ke konci vaření přidáme kousek másla. Zavařenou šťávou přelijeme bifteky položené na topince chleba. |