| Recepty doma | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Omalovánky | EET Účtenky | Rybář | Domácí účto | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | FormOffice | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bifteky


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:12.12.2010

Ingredience:

800 g hovězí svíčkové
lžička soli
špetka pepře
7 lžic rostlinného oleje
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
1/2 lžíce zeleného pepře
200 ml vývaru z masoxu
100 ml kávové smetany

Popis:

Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme 30 minut v lednici odležet. Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masoxu. Důkladně rozkvedláme, přidáme smetanu a pečlivě promícháme. Asi 20 minut za stálého míchání povaříme. Do omáčky přidáme zelený pepř (asi 1/2 roztlučeme) a krátce prohřejeme. Maso opečeme na rozpáleném oleji asi 7 minut z každé strany. Biftek servírujeme s omáčkou. Jako přílohu podáváme hranolky, krokety nebo opečené brambory.


Jít na recept Bifteky >>