| Recepty doma | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Omalovánky | EET Účtenky | Rybář | Domácí účto | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | FormOffice | Pletení |
|
| ||||||||
Bifteky | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 800 g hovězí svíčkové | ||||||||
Popis: Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme 30 minut v lednici odležet. Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masoxu. Důkladně rozkvedláme, přidáme smetanu a pečlivě promícháme. Asi 20 minut za stálého míchání povaříme. Do omáčky přidáme zelený pepř (asi 1/2 roztlučeme) a krátce prohřejeme. Maso opečeme na rozpáleném oleji asi 7 minut z každé strany. Biftek servírujeme s omáčkou. Jako přílohu podáváme hranolky, krokety nebo opečené brambory. |