| FormOffice | Domácí účto | DWN.cz | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Pletení | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Rybář | Email šablony | Omalovánky | Snadné hubnutí | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bezé roláda


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:11.5.2016

Ingredience:

6 ks bílků
1 ks žloutek
30 g sekaných lískových oříšků
70 g pískového cukru
40 g polohrubé mouky
1 lžička oleje
1 lžíce nějakého alkoholu nebo mléka,případně vody
asi 1/4 sáčku vanilkového cukru
asi 1/4 nebo méně prášku do pečiva (ne více!)
Na náplň a zdobení:
Ušlehaná šlehačka (31%ní) podle chuti oslazená a asi 10 ks lehce opraženým (a od slupek očištěných) hrubě nasekaných lískových oříšků.

Popis:

Nasekat nebo nastrouhat oříšky, promíchat s moukou a práškem do pečiva.
Z bílků ušlehat sníh do hrudek a pak do něj zašlehat asi polovinu dávky cukru.
Utřít žloutek se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem, olejem a alkoholem či mlékem (vodou).
Do třenice (žloutek s cukrem, olejem a alkoholem) střídavě vmíchat připravenou mouku s oříšky a asi polovinu sněhu. Rychle a dobře zamíchat, aby směs byla homogenní. Pak do tohoto těsta lehce vmíchat zbytek sněhu.
Vytvořenou pěnovou směs ihned nalít na lehce pomaštěný pečicí papír rozprostřený na plechu. Pěnovou směs rozprostřít do vrstvy vysoké 0,5 - 1 cm a plech vložit do předehřáté trouby.
Teplota pečení je taková, aby placka po upečení byla jen slabě růžová. Peču ve staré plynové troubě, takže odhadem asi při 150 - 180 st. C asi 20 minut.
Po upečení placku nechám zchladit na plechu jen tolik, aby s ní šlo manipulovat.
Ještě teplou placku i s pečicím papírem svinu do rolády a tak ji nechám zcela vychladnout.
Pak ji opatrně rozvinu, naplním ušlehanou šlehačhou (nemusí se moc sladit), znovu zavinu a hotovou bezé roládu ozdobím zbylou šlehačkou a mírně opraženými a hrubě sekanými oříšky.


Jít na recept Bezé roláda >>