| Omalovánky | DWN.cz | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Pletení | EET Účtenky | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Hromadné emaily | FormOffice | Email šablony | Snadné hubnutí | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Belušský ptáček


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:25.6.2009

Ingredience:

Bravčové stehno 1 kg
hovädzí bujon 2 kocky
2 vajcia uvarené na tvrdo
4 ks kyslej uhorky
0,20 kg telacej párky
0,20 kg udenej slaniny
1/4 l 33% smotany
1 veľkú cibulu
olej
vegeta
soľ
čierne mleté korenie
horčica
solamyl

Popis:

Bravčové mäso umyjeme a nakrájame na kocky asi 2 x 2 cm. Posolíme, pokoreníme, pridáme 2 lyžice horčice a dobre premiešame. Necháme cca 30 minút postáť.Na oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu, vložíme bravčové odstáte mäso a rýchlo opražíme po všetkých stranách. Podlejeme vodou, pridame vegetu, bujon a udusíme cca 1 hodinu. Potom pridáme na kocky pokrájané vajcia, kyslé uhorky, párku, opraženú údenú slaninku a 15 minút podusíme. V smotane rozšľaháme 2 lyžice solamylu a za stáleho miešania pomaly vlejeme do šťavy s mäsom. Asi 10 minút prevaríme, podľa chuti dochutíme, môžeme zjemniť kúskom masla.
K Belušskému vtáčiku podávame ryžu, alebo knedľu.
Prajem Vám dobrú chuť.


Jít na recept Belušský ptáček >>