| FormOffice | Pletení | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Formuláře na PC | Rybář | Omalovánky | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Recepty doma | Snadné hubnutí | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Běloruský boršč


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.10.2015

Ingredience:

300g hovězího masa
100 g párků
350 g červené řepy
100 g rajčatového protlaku
100 g mrkve
30 g petržele
60 g cibule
30 g vepřového sádla
20 g cukru
20 g mouky
1 dl kysané smetany (nebo šlehačka)
ocet
sůl
pepř
bobkový list

Popis:

Uvaříme hovězí maso. Na nudličky nakrájenou mrkev, petržel a cibuli osmahneme na tuku, přidáme rajčatový protlak a ještě asi 15 minut dusíme. Řepu uvaříme ve slupce zvlášť, oloupeme ji a pokrájíme na nudličky. Do hovězího vývaru dáme vařit pokrájené brambory, po chvilce přidáme pokrájenou červenou řepu. Potom přidáme jíšku připravenou ze sádla a mouky, osmahnutou kořenovou zeleninu, bobkový list, pepř a ještě asi 10 minut vaříme. Ochutíme cukrem a octem, osolíme. Boršč podáváme s masem pokrájeným na kousky, s párky na kolečka a kysanou smetanou (nebo kopečkem šlehačky).


Jít na recept Běloruský boršč >>