| EET Účtenky | Omalovánky | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Formuláře na PC | Domácí účto | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | FormOffice | Rybář | Email šablony | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Beleše


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:25.6.2017

Ingredience:

hladká mouka
droždí
cukr
sůl
olej
mléko

Popis:

Do mísy vsypeme 35 dkg hladké mouky, přidáme kvásek ze 1/4 litru vlažného mléka, kostky cukru a 2 dkg droždí, mírně osolíme a vypracujeme řidší těsto, necháme vykynout.
Vykynuté těsto nabíráme lžící a vkládáme do rozpáleného
oleje na pánev. Trochu lžící roztáhneme a dozlatova
osmažíme. Správně připravené beleše jsou asi 1,5 cm
vysoké a po okrajích křupavé.
Na beleše namažeme buď povidla, marmeládu...
nebo
česnek s rozpuštěným máslem, na to trochu tatarské omáčky, trochu kečupu a posypeme nastrouhaným sýrem.
Dobrou chuť!


Jít na recept Beleše >>