| Domácí účto | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | EET Účtenky | DWN.cz | Recepty doma | FormOffice | Formuláře na PC | Rybář | Omalovánky | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Pletení | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bebíčko


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:10.4.2016

Ingredience:

6 balíčků BEBE sušenek-3 tmavý a 3 světlý
mléko- necelý litr-asi 800ml
2 vanilkové pudinky
1 čerstvé máslo-kostku- nechte změknout
1 vanilk. cukr
asi 4-5 lžic moučkovýho cukru a rum( podle chuti
ale minimálně tak 3-4 lžíce) a asi 5 lžíc kakaa

Popis:

Uvaříme si klasickým způsobem pudink z toho necelého litru mléka a dvou pudinků. Necháme vychladnout, zašleháme změklé máslo, přidáme vanilkový a moučkový cukr a rum. (Aby se vám to nesrazilo, musí mít všechny suroviny stejnou teplotu, ale kdyby se to přeci jen srazilo, já to dám na pár vteřin do mikrovlnky, tam se to prohřeje a znovu vyšlehám)
Odlejeme si do misky asi polovinu krému a do ní ještě vmícháme kakao. Tak nám vznikne světlý a tmavý krém, kterým potíráme střídavě světlou a tmavou sušenku a přikládáme za sebou doprostřed alobalu. Jedna štanglička je hotová,když doděláte jeden balík světlých a jeden tmavých sušenek. Pak to ještě celé potřete krémem-jakým chcete, ale chutnější je ten kakový a zabalte do alobalu. Nejdříve přiklopte alobal z jedné strany, a pak z druhé a na konec přimáčknete boky. Upevněte a dejte do lednice. Musí to být v lednici min. přes noc. Já to zkusila pro nedočkavce vyndat dřív, a sušenky ještě při krájení trošku chroupaly, což je teda špatně.

Pak krájíte našikmo přes roh, aby vám to dělalo pěknou skládačku.

Je to opravdu výborný a jednoduchý. Jen jsem to možná víc rozepsala, ne že bych z vás chtěla dělat blbce, ale i já mám radši recept popsaný jako pro blbý .-)))

Fotku jsem bohužel udělala až když zbyl poslední kousínek. Ale příště klidně nafotím celý postup, jestli budete potřebovat.


Jít na recept Bebíčko >>