| FormOffice | Email šablony | Omalovánky | Formuláře na PC | Rybář | Pletení | Recepty doma | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | DWN.cz | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

BEBE roládka


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:5.9.2018

Ingredience:

6 balíčků BEBE sušenek: 3 tmavý a 3 světlý
mléko: necelý litr-asi 800ml
2 vanilkové pudinky
1 čerstvé máslo-kostku- nechte změknout
1 vanilk. cukr
asi 4-5 lžic moučkovýho cukru a rum( podle chuti
ale minimálně tak 3-4 lžíce)
asi 5 lžíc kakaa

Popis:

Uvaříme si klasickým způsobem pudink z toho necelého litru mléka a dvou pudinků. Necháme vychladnout, zašleháme změklé máslo, přidáme vanilkový a moučkový cukr a rum. (Aby se vám to nesrazilo, musí mít všechny suroviny stejnou teplotu, ale kdyby se to přeci jen srazilo, já to dám na pár vteřin do mikrovlnky, tam se to prohřeje a znovu vyšlehám)
Odlejeme si do misky asi polovinu krému a do ní ještě vmícháme kakao. Tak nám vznikne světlý a tmavý krém, kterým potíráme střídavě světlou a tmavou sušenku a přikládáme za sebou doprostřed alobalu. Jedna štanglička je hotová,když doděláte jeden balík světlých a jeden tmavých sušenek. Pak to ještě celé potřete krémem -jakým chcete, ale chutnější je ten kakový a zabalte do alobalu. Nejdříve přiklopte alobal z jedné strany, a pak z druhé a na konec přimáčknete boky. Upevněte a dejte do lednice. Musí to být v lednici min. přes noc. Já to zkusila pro nedočkavce vyndat dřív, a sušenky ještě při krájení trošku chroupaly, což je teda špatně.
Pak krájíte našikmo přes roh, aby vám to dělalo pěknou skládačku.
Je to opravdu výborný a jednoduchý.


Jít na recept BEBE roládka >>