Ingredience:
1x balení klasických bebe sušenek (červený obal, hranaté)
1x balení kakaových bebe sušenek (hnědý obal, hranaté)
2x měkký tvaroh
mléko
čtvrt až půl másla
ovoce (banán, jahody, kiwi, mandarinky apod.)
cukru (vanilkový, moučkový…)
|
Popis:
Tvarohová náplň:
Necháme co nejvíce rozměknout máslo, smícháme s dvěma měkkými tvarohy, a zalijeme mlékem cca 1 dcl tak aby byla konzistence k vhodná k mazání (jako pomazánka) a chutíme cukrem.
Příprava:
Na alobal rozložíme 3 řady světlých sušenek kratší stranou k sobě, každá řada by měla mít 6-7 kusů sušenek. Sušenky rovnoměrně potřeme tenkou vrstvou z tvarohového krému.
(Sušenky se budou rozjíždět, proto je vhodné mírně pokropit alobal např. oslazenou vodou třeba s rumem, nebo citronem. Řadu sušenek, kterou mažeme musíme do protipohybu držet, aby se nám nerozjeli.)
Po namazání první vrstvy položíme stejně i sušenky tmavé. Zbytek krému rozetřeme, s tím, že v prostřední řadě necháme krému více, kam následně položíme ovoce, dle chuti. Ovoce by mělo být tolik, aby nevznikaly vzduchové mezery mezi krémem a ovocem.
Uzavřeme boční řady sušenek tak, že vytvoříme trojúhelníkovitý tvar.
Vložíme do lednice, a necháme cca 5h ztuhnout (ideálně do druhého dne).
Sušenky natáhnou vlhkost, krém ztuhne a desert je pak možné krásně krájet.
Desert krájíme ideálně tak, že z každého článku sušenky vzniknou dva kousky dezertu.
Nakonec můžeme přidat šlehačku, posypat čokoládou… apod.
|