| Omalovánky | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Rybář | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Pletení | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Formuláře na PC | Recepty doma | Email šablony | DWN.cz | Počítej Kalorie | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Beanovi utopenci


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:23.6.2016

Ingredience:

buřty či špekáčky 20 ks
cibule (mnoho)
sklenice steril. papriky
sklenice dlouhých feferonek
sklenice kulatých feferonek
sklenice kyselých okurek
1 l octa
1 l vody
sklenice od okurek 3 litry
pepř bílý mletý

Koření a pochutiny nutné:
cukr 4 lžičky
sůl 2 lžičky
pepř celý 10 kuliček
nové koření 4 kuličky
bobkový list 10 kousků
hřebíček 4 ks
feferonky kulaté extra pálivé 8 ks.

Koření a pochutiny doporučené:
jalovec 4 ks
anýz-fenykl-tymián-libeček – špetku
1 lžička mletého pepře
1 lžička oleje

Popis:

Příprava nálevu: ocet smícháme s vodou, přidáme všechny pochutiny a koření (mimo kulatých feferonek) a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut (dost to smrdí). Poté vhodíme 2 rozpůlené kulaté pálivé feferonky a necháme chladnout.

Příprava utopenců: Buřty oloupáme a nařízneme. Buřty vymažeme bílým pepřem a vložíme do nich kus papriky, tenký plátek kys. okurky a půl kolečka cibule. Dno sklenice vysteleme cibulí, pak dáme vrstvu utopenců, doplníme dlouhou feferonkou, poté opět cibule,utopenci,cibule….

Finále: Teplý nálev (ne horký, ne studený), nalijeme do naplněné sklenice, koření, které nám zbylo v hrnci rovněž lžičkou nandáme do sklenice. Poté zavíčkujeme (nebo igelit s gumičkou) a necháme 14 dní stát v chladnu. Je dobré jednou za dva dny sklenici někde nad dřezem opatrně otočit a obsah tak promíchat, poté sklenici otevřít a případný úbytek nálevu doplnit octem.


Jít na recept Beanovi utopenci >>