| Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Pletení | Formuláře ZDARMA | Email šablony | EET Účtenky | FormOffice | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Omalovánky | DWN.cz | Hromadné emaily | Rybář | Domácí účto | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bažant s hroznovým vínem a lískovými oříšky


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:24.5.2012

Ingredience:

600 g bažantích prsou
1 kg hroznového vína
250 ml zakysané smetany
100 g lískových oříšků
500 ml hroznové šťávy
150 g anglické slaniny máslo
olej
sůl,cukr
mleté divoké koření na zvěřinu
brambory na přílohu

Popis:

Bažantí prsa osolíme, okořeníme a prošpikujeme slaninou. Na rozehřátém tuku opečeme a zalijeme hroznovou šťávou. Před dokončením přidáme nahrubo drcené lískové oříšky. Poté si necháme zkaramelizovat cukr, přidáme do něj půlené, pecek zbavené, hroznové víno, které lehce v karamelu obalíme. Prsíčka vyjmeme a do výpeku přidáme smetanu, zredukujeme a podáváme s různě upravenými brambory a se zkaramelizovaným hroznovým vínem.


Jít na recept Bažant s hroznovým vínem a lískovými oříšky >>