| Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Snadné hubnutí | FormOffice | Pletení | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | DWN.cz | Hromadné emaily | Domácí účto | Email šablony | Rybář | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bažant labužník


Doba přípravy:01:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:18.4.2015

Ingredience:

1 očištěný bažant
5 větších jablek
máslo
100 g anglické slaniny
1 brambor
několik kuliček pepře
jalovce a nového koření
sůl

Popis:

Bažanta položte do pekáče a do něj dejte očištěnou celou bramboru - ta vytáhne při pečení pachut z dutiny bažanta a po dopečení ji vyhodíte. Bažanta prošpikujte slaninou, obložte jej oloupanými a nakrájenými jablky, posypte vločkami másla a kuličkami koření, osolte. Dejte péct při střední teplotě a nezapomeňte bažanta během pečení občas polít máslem. Je třeba jej dostatečně mastit. Pečte zhruba 1 hodinu doměkka a podávejte s vařenými brambory.


Jít na recept Bažant labužník >>