| Recepty doma | Rybář | Formuláře na PC | Pletení | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Email šablony | Snadné hubnutí | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Domácí účto | FormOffice | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | DWN.cz |
|
| ||||||||
Basturma - hovězí dušené s žampiony | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 700-800g zadního hovězího masa | ||||||||
Popis: Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, okořeníme kari kořením. Na rozehřátém oleji za stálého míchání zprudka po všech stranách opečeme. Potom přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň, přidáme na tenké plátky nakrájené a očištěné žampióny a společně dusíme. Podle potřeby podléváme vývarem. K měkkému masu přidáme Solamyl rozpuštěný ve vodě, povaříme a když omáčka začíná houstnout, odstavíme. Jako přílohu volíme rýži. |