Popis:
Vecer, pred varenim si fazolu opereme.
Dame ji hned do vetsiho hrnce 5 - 8 litroveho
,nebo do neho se bude pozdeji vsechno pridavat. Zalijeme asi 1 litrem vody, kterou
mirne osolime a nechame do rana stat.Pokud fazole hodne naboptna, tak tam prilejeme
vice vody, nez ji dame varit.
Rano fazolu dame varit.Varime ji domekka.Davame pozor, aby v ni byla stale voda, aby
se nepripalila.Do hrnce s fazolou muzeme dat taky varit zeleninu,kterou pokrajime hned,
nebo az je uvarena.Az je fazole mekka,pridame bobkovy list a koreni s vegetou.
Zeli aspon 2x prolijeme vodou a proplachneme aby nebylo tak moc kysele.Podlijeme ho,
aby bylo ponorene ve vode a varime.Davame pozor, aby se voda nevyvarila , aby se zeli
nepripalilo.Zeli musime vzdycky varit samostatne, v kastrolku, nebo pokud by jsme ho
varili se zeleninou, tak by se zelenina moc dlouho varila.Zeli
varime asi 45 minut.Pak uvarene ho vylijeme i s tou vodou do uvarene fazole se
zeleninou.
Vdalsim kastrolku varime v trose vody hriby.Nejlepsi jsou susene hriby pravaky, ale
muzou byt i cerstve, nebo sterilovane zampiony.Pokud pridavame zampiony sterilovane,
nemusi se zvlast varit.Jenom odlijeme pryc jejich nalev a zampiony vysypeme do hrnce
s fazoli.(zampiony v plechovce1 vetsi, nebo 2 male plechovky.
Pokud dame susene hriby, ty se musi varit , a ty tam vylijeme aj s vyvarem.
Dame si na panev asi 4 lzice oleje a na nem osmazime trosku 1 cibulu a pridame tam 2
polevkove lzice hladke mouky. Osmazime do zlatova a vylejeme do velkeho hrnce.
Rozbijeme do hrnku 3 cele vejce , vidlickou rozslehame a vylivame za staleho michani
do hrnce.
Pak tam pridame dalsi 3 vejce uvarene natvrdo (pokrajene )
Naposledy pridame do kyselice smetanu, do ktere pridame hrubou mouku.Opet
vidlickou rozkvedlame a vylijeme. Kyselicu chvilku povarime ale ji michame ,aby se
nepripalila.Pokud je husta , pridame mlika, pokud je ridka, pridame v trosce mlika
mouku.
Dobrou chut!
|