| Email šablony | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Rybář | Omalovánky | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | FormOffice | DWN.cz | Pletení | EET Účtenky | Hromadné emaily | Domácí účto | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Balkánské maso


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:1.5.2015

Ingredience:

3/4 kg masa / vepřové
krůtí nebo kuřecí/
3 rajčata
3 papriky
1/5 hlávkového zelí
2 cibule
olej
sůl
paprika
kmín drcený
popřípadě kysaná smetana
nemusí být

Popis:

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a necháme alespoň 1 hod uležet.
Nakrájíme cibuli na kolečka, vložíme na olejem vymazaný plech a poklademe plátky masa.Posypeme drceným kmínem a necháme pozvolna péct asi 3/4 hodiny. Poté poklademe na čtvrtky pokrájenými rajčaty a na proužky papriky/můžeme použít i zmražené či zavařené lečo/ a necháme dále zapéct. Neustále podléváme a poléváme, aby se zelenina nepřipálila. Na samý závěr/asi 1/2 hod před dokončením poklademe maso spařenými zelnými listy. Poléváme. Můžeme přidat zakysanou smetanu. Podáváme s vařenými či americkými bramborami.


Jít na recept Balkánské maso >>