| Hromadné emaily | Recepty doma | Omalovánky | EET Účtenky | FormOffice | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Email šablony | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Rybář | Snadné hubnutí | Pletení | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Baklažány plněné jehněcím masem


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:28.6.2009

Ingredience:

800 g baklažánov
soľ
200 g cibule
20 g cesnaku
zelená petržlenová vňať
30 g oleja
1 žemla
250 g mletého jahňacieho mäsa
mleté čierne korenie
20 g strúhanky
50 g masla
1 zelená paprika

Popis:

Baklažány pozdĺž prekrojíme napoli, zelejeme horúcou vodou a 10 minút necháme postáť. Polovice baklažánov potom opatrne vydlabeme, dávame pozor aby sme nepoškodili šupku. Prázdne polovice osolíme a necháme postáť. Pokrájanú cibuľu a petržlenovú vňať 5 až 10 minút pomaly dusíme na oleji, pridáme posekanú dužinu z baklažánov, zmes spojíme s namočenou žemľou a premiešame s pomletým mäsom. Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme. Polovice baklažánov osušíme, naplníme mäsovou zmesou, posypeme strúhankou, pokvapkáme maslom a asi 3/4 hodiny pečieme vo vyhriatej rúre. Do mäsovej plnky môžeme pridať i jednu zelenú papriku, ktorú pokrájame a spoločne s cibuľou, cesnakom a petržlenovou vňaťou opražíme.
Plnené baklažány podávame ešte teplé s dusenou ryžou alebo sendvičom.


Jít na recept Baklažány plněné jehněcím masem >>