| EET Účtenky | Formuláře na PC | DWN.cz | Recepty doma | Rybář | Omalovánky | Snadné hubnutí | FormOffice | Zbrojní průkaz | Email šablony | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Pletení | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bagetky


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:8.11.2015

Ingredience:

1 kg hladké mouky
40 g droždí
0,125 l vlažné vody
4 lžičky soli
mouka na plech

Popis:

Plech poprášíme moukou. Mouku prosejeme do mísy, uprostřed vyhloubíme důlek a z droždí, vody a trochy mouky zaděláme kvásek, zaprášíme moukou a necháme 15 minut kynout, dokud se na povrchu nezačnou tvořit trhlinky. Mouku osolíme, promícháme s kváskem a vypracujeme hladké těsto. Mísíme tak dlouho, až se začnou na těstu tvořit bubliny a těsto se nechytá mísy. Vypracované těsto poprášíme moukou a necháme přikryté kynout při pokojové teplotě asi 2,5 hodiny. Vykynuté těsto vyndáme na pomoučený vál, rozdělíme na 5 dílů, vyválíme dlouhé válce, přendáme na plech a na plechu necháme ještě přikryté 15 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 250°C. Ostrým nožem nakrojíme do každé bagety šikmé zářezy, potřeme vlažnou vodou a pečeme 35 až 40 minut na druhé příčce odspodu. Na dno trouby postavíme ohnivzdornou misku s vodou


Jít na recept Bagetky >>