| Počítej Kalorie | Omalovánky | Recepty doma | Email šablony | Hromadné emaily | DWN.cz | Pletení | Domácí účto | Formuláře na PC | Rybář | FormOffice | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bačovský guláš


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:17.5.2010

Ingredience:

800 g baranieho mäsa (alebo bravčového bôčika s kosťou)
150 ml kyslej smotany
víno
300 g fazuľky v strukoch
3 cibule
2 lyžice múky
150 g masti
mletá sladká červená paprika
soľ

Popis:

Z mäsa odrežeme kúsky tuku, nakrájame ho nadrobno a oškvaríme. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na masti (tuku), pridáme mletú sladkú červenú papriku a do masti vložíme mäso nakrájané na kocky. Kúsky mäsa prudko opečieme, podlejeme vodou a dusíme. Pri dusení mäso necháme opražiť, aby šťava dostala peknú farbu. Mäso znovu podlejeme. Keď začne mäknúť, pridáme očistené struky fazuľky, nakrájané na šikmé rezy a spolu dusíme asi 20 minút, aby bolo mäkké aj mäso aj fazuľka. Potom zalejeme vínom a kyslou smotanou, v ktorej rozmiešame múku. Ak treba, okyslíme trochou octu. Dobrý je aj guláš z hovädzej glejovky, musíme však použiť viac masti.


Jít na recept Bačovský guláš >>