| Pletení | Omalovánky | Email šablony | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Rybář | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | DWN.cz | Recepty doma | FormOffice | Počítej Kalorie | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Bačovské rolky | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 500 g brambor | ||||||||
Popis: Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnut. Studené brambory nastrouháme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme prosátou mouku, 1 vejce, sůl a vypracujeme tuhé těsto. Z těsta vyválíme podlouhlý plát, do středu uložíme klobásu (otřeme ji ubrouskem) a pečlivě zabalíme. Povrch závinu potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě. Potom závin znovu potřeme vejcem a posypeme strouhaným oštěpkem a zprudka zapečeme. Podáváme nakrájené na silnější plátky s kysaným zelím nebo okurkou. |