| Domácí účto | Omalovánky | EET Účtenky | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Pletení | FormOffice | Počítej Kalorie | Recepty doma | Formuláře na PC | Email šablony | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Rybář |
|
| ||||||||
Bábovka z roku 1900 | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: hera 250 g | ||||||||
Popis: V míse našleháme 2 vrchovaté lžíce Hery a 3 lžíce práškového cukru. Pak přidáme špetku soli, citrónovou kůru (nebo van. cukr nebo kůru z pomeranče), 2 žloutky a hodně vyšleháme do pěny. Vsypeme mouku, kvásek (kvasnice + kost. cukr + trochu mléka), mléko a zaděláme vláčné těsto. Necháme na teple kynout asi půl hodiny. Pak na vále vypracujeme a vyválíme silnější placku. Posypeme strouhaným perníkem, práškovým cukrem, troškou skořice a polijeme téměř celým zbytkem Hery, kterou si rozpustíme. Placku po krajích zahneme a srolujeme jako závin. Opatrně přeneseme do bábovkové formy, kterou jsme dobře vymastili rozehřátým tukem. Navrchu ještě potřeme Herou. Necháme kynout 15 minut a v předehřáté troubě při 170 °C pečeme minim. 45-55 minut. Ještě horkou vyklopíme a ihned bohatě pocukrujeme práškovým cukrem smíchaným s vanilínovým cukrem. |