| Domácí účto | Omalovánky | EET Účtenky | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Pletení | FormOffice | Počítej Kalorie | Recepty doma | Formuláře na PC | Email šablony | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bábovka z roku 1900


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:12
Autor:
Přidáno/změněno:14.5.2014

Ingredience:

hera 250 g
práškový cukr
vanilkový cukr
citrónová kůra
žloutky 2 ks
kostky cukru 2
droždí 30 g
polohrubá mouka 500 g
vlažné mléko 400 ml
strouhaný perník 150 g
sůl

Popis:

V míse našleháme 2 vrchovaté lžíce Hery a 3 lžíce práškového cukru. Pak přidáme špetku soli, citrónovou kůru (nebo van. cukr nebo kůru z pomeranče), 2 žloutky a hodně vyšleháme do pěny. Vsypeme mouku, kvásek (kvasnice + kost. cukr + trochu mléka), mléko a zaděláme vláčné těsto. Necháme na teple kynout asi půl hodiny. Pak na vále vypracujeme a vyválíme silnější placku. Posypeme strouhaným perníkem, práškovým cukrem, troškou skořice a polijeme téměř celým zbytkem Hery, kterou si rozpustíme. Placku po krajích zahneme a srolujeme jako závin. Opatrně přeneseme do bábovkové formy, kterou jsme dobře vymastili rozehřátým tukem. Navrchu ještě potřeme Herou. Necháme kynout 15 minut a v předehřáté troubě při 170 °C pečeme minim. 45-55 minut. Ještě horkou vyklopíme a ihned bohatě pocukrujeme práškovým cukrem smíchaným s vanilínovým cukrem.


Jít na recept Bábovka z roku 1900 >>