| Počítej Kalorie | Pletení | Hromadné emaily | DWN.cz | Formuláře na PC | FormOffice | Snadné hubnutí | Omalovánky | Domácí účto | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Email šablony | Recepty doma | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bábovka kynutá - rozinková


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:27.7.2015

Ingredience:

450 g polohrubé mouky
3 velké špetky soli
100 g práškového cukru
kůra z půlky citronu
1/4 l mléka
3 žloutky
130 g másla
100 g rozinek
20 g droždí
1 lžíce práškového cukru

Popis:

Do mísy nasypeme mouku, sůl, práškový cukr a nastrouhanou kůru. Z vlažného mléka odebereme tři lžíce a spolu s kvasnicemi a lžící cukru připravíme kvásek. Máslo rozpustíme a nalijeme do mísy. Ve zbylém mléce rozkvedláme žloutky, nalijeme k ostatním surovinám, přidáme vykynulý kvásek a zaděláme těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme trochu mouky. Těsto by ale mělo být mnohem řidší než na buchty. Hněteme vařečkou tak dlouho, až bude lesklé a přestane se lepit na mísu. Nakonec přidáme rozinky a promícháme. Na teplém místě necháme asi půl hodiny kynout. Pak promícháme a víceméně sesuneme do bábovkové formy, kterou vymažeme rozpuštěným máslem. Necháme ještě chvíli kynout a pak upečeme v mírné troubě. ( horkovzdušná trouba 150 stupňů - 50 minut). Přesvědčíme se pomocí špejle, zda je pečená. Necháme chvíli vychladnout, pak vyklopíme a nacukrujeme a po vychladnutí nakrájíme.


Jít na recept Bábovka kynutá - rozinková >>