| Zbrojní průkaz | Rybář | Omalovánky | Recepty doma | Snadné hubnutí | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Hromadné emaily | EET Účtenky | Pletení | Počítej Kalorie | Email šablony | DWN.cz | Domácí účto |
|
| ||||||||
Babičin závitek | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 tenké hovězí plátky | ||||||||
Popis: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Maso poklademe nejprve slaninou, na ni ro zdělíme plátky žampionů, pak párek a tenké půlkolečko cibule. Plátky zavineme a sepneme masovými jehlami nebo ovážeme nití. Na rozpáleném oleji závitky zprudka ze všech stran orestujeme. Podlijeme je trochou vývaru, přidáme kuličky pepře, přikryjeme a v předehřáté troubě (elektrický sporák 180 °C/plyn stupeň 2) dusíme doměkka. Závitky občas obrátíme a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a udržuje v teple. Výpek zaprášíme moukou, vysmažíme na tuk a zalijeme zbylým vývarem. Přidáme dvě lžičky hořčice, prošleháme a při mírné teplotě 20 minut povaříme. Hotovou omáčku přecedíme na závitky, dochutíme solí a zjemníme lžičkou másla. Vše prohřejeme. |