| Recepty doma | DWN.cz | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | FormOffice | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Pletení | EET Účtenky | Domácí účto | Email šablony | Formuláře na PC | Rybář |
|
| ||||||||
Babiččiny plátky | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 tenké hovězí plátky | ||||||||
Popis: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Maso poklademe nejprve slaninou, na ni rozdělíme plátky žampionů, pak párek a tenké půlkolečko cibule. Plátky zavineme a sepneme masovými jehlami nebo ovážeme nití. Na rozpáleném oleji závitky zprudka ze všech stran orestujeme. Podlijeme je trochou vývaru, přidáme kuličky pepře, přikryjeme a v předehřáté troubě (elektrický sporák 180 °C/plyn stupeň 2) dusíme doměkka. Závitky občas obrátíme a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a udržuje v teple. Výpek zaprášíme moukou, vysmažíme na tuk a zalijeme zbylým vývarem. Přidáme dvě lžičky hořčice, prošleháme a při mírné teplotě 20 minut povaříme. Hotovou omáčku přecedíme na závitky, dochutíme solí a zjemníme lžičkou másla. Vše prohřejeme. |