| Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Domácí účto | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Pletení | Email šablony | Hromadné emaily | FormOffice | Rybář | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Recepty doma | DWN.cz | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Babiččina svíčková | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 a 1/2kg falešné svíčkové | ||||||||
Popis: Maso odblaníme a vcelku vložíme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mraženou zeleninu, v plátně zavázané a rozdrcené koření ( pepř, nové koření , bobkový list ), ocet, 2 lžičky soli a zalijeme vodou tak, až je maso zakryté. Dáme do chladu odležet minimálně do druhého dne. V tlakovém hrnci na sádle vyškvařit špek, vložit scezenou zeleninu z masa, osmahnout, pak vložit maso a osmahnot, aby se trochu zatáhlo. Pak zalít do cca 1/2 výšky masa nálevem, přidat balíček s kořením a dusit do skoro měkka. Pak vyjmout maso a balíček, zeleninu zaprášit moukou a zalít mlékem. Provařit. Lehce nechat vychladnout a pak tyčovým mixérem rozmixovat, přidat smetanu a v zakysané smetaně rozmichánou lžičku hladké mouky. Dochutit solí, worchesterovou omáčkou, karamelem. Dle potřeby zředit smetanou nebo zahustit smetanou s rozšlehanou moukou. Vrátit nakrájené maso a lehce provařit. Při servírování maso ozdobíme pomerančem, na něj dáme kopeček šlehačky a lžičku brusinek |