| Hromadné emaily | Rybář | Formuláře na PC | Domácí účto | Počítej Kalorie | Pletení | Snadné hubnutí | Email šablony | Recepty doma | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | FormOffice | EET Účtenky | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Babiččin závitek


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:29.9.2014

Ingredience:

4 hovězí plátky
sůl
pepř
plnotučná hořčice
8 žapionů
4 nožky párku
1 cibule
4 plátky anglické slaniny
olej
4 kuličky černého pepře
300 ml vývar z kostky
1 lžice hladké mouky
1 lžíce másla

Popis:

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Maso poklademe nejprve slaninou, na ni ro zdělíme plátky žampionů, pak párek a tenké půlkolečko cibule. Plátky zavineme a sepneme masovými jehlami nebo ovážeme nití. Na rozpáleném oleji závitky zprudka ze všech stran orestujeme. Podlijeme je trochou vývaru, přidáme kuličky pepře, přikryjeme a v předehřáté troubě (elektrický sporák 180 °C/plyn stupeň 2) dusíme doměkka. Závitky občas obrátíme a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a udržuje v teple. Výpek zaprášíme moukou, vysmažíme na tuk a zalijeme zbylým vývarem. Přidáme dvě lžičky hořčice, prošleháme a při mírné teplotě 20 minut povaříme. Hotovou omáčku přecedíme na závitky, dochutíme solí a zjemníme lžičkou másla. Vše prohřejeme.


Jít na recept Babiččin závitek >>