| Rybář | DWN.cz | Omalovánky | Recepty doma | Zbrojní průkaz | FormOffice | Pletení | Domácí účto | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Email šablony | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Babiččin recept na preclíky


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:9.11.2014

Ingredience:

mouka hladká 1kg
vaječný žloutek 4
rozstlinný tuk hera 1/4kg
mléko 1/2l
sůl 10g
droždí 8dkg (dvě kostky)
mák na posypání

Popis:

Vytvoříme kvásek:
1dl vlažného mléka, 1 kávovou lžičku cukru, jedna kávovou lžičku hladké mouky a dvě rozdrobené kostky droždí, smícháme a dáme na teplo vzejít.
V mléce rozšleháme žloutky, sůl, tuk, vlijeme kvásek, jemně zamícháme a to vše vlijeme do připravené mouky. Zaděláme polotuhé těsto a necháme vykynout.
Když těsto zvětší svůj objem nejméně jednou krát tolik, dáme jej na vál. Z kousků těsta uděláme 20cm dlouhé válečky, zhruba o centimetru v průměru, které spojíme v kroužky. Tyto kroužky máčíme v rozšlehaných bílcích (které zbyly při přípravě těsta) a poté v nemletém máku smíchaném se solí.
Kroužky klademe na plech a dáme péci. Pečeme 20 minut při 190 stupních v elektrické troubě.
Po upečení potřeme každý preclík olejem a přejeme dobrou chuť.


Jít na recept Babiččin recept na preclíky >>