| EET Účtenky | FormOffice | Omalovánky | Snadné hubnutí | Pletení | Domácí účto | Recepty doma | Hromadné emaily | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Email šablony | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Anýzovo - citrónové kuře


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:9.6.2014

Ingredience:

1 väčšie kurča
3 lyžice masla
2 čajové lyžičky celého anízu
2 až 3 čajové lyžičky cukru
1 pór
500 g malých zemiakov
1 viazanička petržlenovej vňate (sušená)
20 g vykôstkovaných tmavých olív
1 citrón
šťava z jedného citróna
250 ml hydinového vývaru (instant)
mleté čierne korenie
soľ.

Popis:

Kurča umyjeme, osušíme a rozrežeme na 8 častí (4 porcie). Posypeme soľou a korením. Na panvici rozpustíme 2 lyžice masla a kurča na ňom po častiach opečieme a odložíme na teplé miesto.
Výpek rozriedime šťavou z citróna, pridáme cukor, aníz a za stáleho miešania krátko povaríme. Prilejeme hydinový vývar a niekoľkokrát necháme prevrieť. Potom očistíme zemiaky a prerežeme ich na štvrťky. Opečieme ich na zvyšnom masle a posolíme.
Očistený pór nakrájame na malé kolieska. Zemiaky dáme do jenského skla a primiešame olivy a pór. Navrch položíme kurča a zalejeme hydinovým vývarom. Citrón olúpeme, umyjeme, rozdelíme na mesiačiky a vložíme medzi kúsky kuraťa.
Pečieme prikryté v predhriatej rúre pri teplote 200 oC 30 až 40 minút, posledných 15 minút pečieme odokryté.
Podávame posypané nakrájanou petrželenovou vňaťou.


Jít na recept Anýzovo - citrónové kuře >>