| Domácí účto | Hromadné emaily | Recepty doma | Rybář | EET Účtenky | Pletení | DWN.cz | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Zbrojní průkaz | FormOffice | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Anglické brambory na grilu


Doba přípravy:01:20
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:2.2.2014

Ingredience:

4 velké brambory
hrubozorná mořská sůl
zakysaná smetana
česnek
máslo

Popis:

Brambory ve slupce omyjeme, a rukou na ně promneme hrubozrnou mořskou sůl. Napíchneme na kovové špejle na špízy a dáme péct do trouby na cca 1 hodinu - při 250 °C. Lepší jsou špejle kovové, protože se přes ně teplo dostane dovniř. Jakmile uvidíme, že jsou brambory upečené - kůrka bude hodně smrsklá a začnou hnědnout, podáváme.
Brambory si každý na talíři rozpůlí, přidá lžičku másla, promíchá s vnitřkem a nakonec na do dáte lžičku zakysané smetany (můžete si jí dle chutí dochutit česnekem). Je to výborné samotné i jako příloha.


Jít na recept Anglické brambory na grilu >>