| EET Účtenky | Pletení | Email šablony | DWN.cz | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Rybář | Počítej Kalorie | Omalovánky | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Recepty doma | Hromadné emaily | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Ananasová čína


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:25.6.2015

Ingredience:

vepřové maso (nejlépe svíčka může být i kuřecí)
med
kečup
hořčice (může být i kremžská)
sójová omáčka
worchestrová omáčka
tymián
rozmarýn
sůl
pepř
ananas (kompotovaný nejlépe kostičky)
pórek
paprika
mrkev
olej
citronová šťáva

Popis:

Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme smícháme s 2 lžícemi medu, 1 lžící kečupu, 1/2 lžící hořčice, trochou sójové a worchestrové omáčky, zakápneme olivovým olejem a necháme rychle zatáhnout na pánvi. Přidáme trochu tymiánu a rozmarýnu, zakápneme citrónem, podlijeme trochou vody nebo ananasové šťávy a necháme pod pokličkou dusit. Mezitím na druhé pánvi na troše oleje orestujeme na tenká kolečka nakrájenou jednu mrkev, trochu také nadrobno nakrájené papriky a půl plechovky ananasu, přidáme 1/2 lžíce medu, špetku rozmarýnu a tymiánu a zakápneme citrónem. Když je maso měkké, smícháme s orestovanou zeleninou, můžeme přidat trochu kečupu, aby se vytvořilo více omáčky.
Podáváme nejlépe s čínskými nudlemi, které na závěr vaření přidáme přímo do pánve a smícháme s masem.


Jít na recept Ananasová čína >>