| Pletení | Domácí účto | Recepty doma | FormOffice | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Rybář | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Email šablony | Omalovánky | Počítej Kalorie | DWN.cz | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Amasaké se švestkami - sladký, zdravý a levný mls | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg ve vodě uvařené rýže (bez soli a přísad) | ||||||||
Popis: Pšenici s trochou vody rozmixujeme na kaši. Rýži necháme zchladit na cca 50 °C (sotva na hrnci udržíme ruku). Vmícháme pšeničnou kaši, kokos, sušené švestky a necháme 4-6 hodin pod peřinou zfermentovat. Rýže zesládne a zřídne na kaši. Ke konci kontrolujeme zda nekysne (délk fermentace záleží na teplotě). Pokud ihned nepodáváme, amasaké převaříme, tím zastavíme farmentaci. |