| Rybář | Recepty doma | Email šablony | Formuláře na PC | DWN.cz | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Domácí účto | Omalovánky | Hromadné emaily | Pletení | Snadné hubnutí | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Amasaké se švestkami - sladký, zdravý a levný mls


Doba přípravy:10:00
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:2.7.2015

Ingredience:

1 kg ve vodě uvařené rýže (bez soli a přísad)
100 g naklíčené pšenice (pokud spěcháme
lze použít pouze přes noc namočenou pšenici)
1 hrnek sušených švestek (jablek
hrušek...)
2 lžíce kokosové moučky

Popis:

Pšenici s trochou vody rozmixujeme na kaši. Rýži necháme zchladit na cca 50 °C (sotva na hrnci udržíme ruku). Vmícháme pšeničnou kaši, kokos, sušené švestky a necháme 4-6 hodin pod peřinou zfermentovat. Rýže zesládne a zřídne na kaši. Ke konci kontrolujeme zda nekysne (délk fermentace záleží na teplotě). Pokud ihned nepodáváme, amasaké převaříme, tím zastavíme farmentaci.
Amasaké je tradiční japonský pokrm, velice lahodný, lehce stravitelný. Lze jej uchovávat v lednici nebo zmrazit (připravuji obvykle dvojitou dávku).

Tipy: amasaké posypeme mákem s třtinovým cukrem.
1 l amasaké svaříme s 4 lžícemi kokosové moučky a 1 čokoládovým pudinkem.
Amasaké rozmixujeme a dochutíme oříšky, semínky apod.
Amasaké použijeme jako výchozí surovinu místo rýže a cukru do nákypů, přidáme do jahelníků apod.


Jít na recept Amasaké se švestkami - sladký, zdravý a levný mls >>