| Rybář | Recepty doma | Email šablony | Formuláře na PC | DWN.cz | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Domácí účto | Omalovánky | Hromadné emaily | Pletení | Snadné hubnutí | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Amasaké se švestkami - sladký, zdravý a levný mls | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg ve vodě uvařené rýže (bez soli a přísad) | ||||||||
Popis: Pšenici s trochou vody rozmixujeme na kaši. Rýži necháme zchladit na cca 50 °C (sotva na hrnci udržíme ruku). Vmícháme pšeničnou kaši, kokos, sušené švestky a necháme 4-6 hodin pod peřinou zfermentovat. Rýže zesládne a zřídne na kaši. Ke konci kontrolujeme zda nekysne (délk fermentace záleží na teplotě). Pokud ihned nepodáváme, amasaké převaříme, tím zastavíme farmentaci. |