| Domácí účto | Rybář | Hromadné emaily | Email šablony | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Omalovánky | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Formuláře na PC | FormOffice | Pletení | EET Účtenky | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Alsaské zelí | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 3/4 kg kyselého zelí | ||||||||
Popis: Vodu z kysaného zelí slít a uchovat na pozdější podlévání. Kyselé zelí ve dvou vodách vyprat. Slaninu nakrájet na kostičky a s kouskem másla na pánvi na mírném ohni rozpustit. Do kastrolu se zelím nalít 2 sklenice bílého vína. Hrnec zakrýt a postavit na oheň. Jakmile se tekutina začne vařit, přidat do hrnce slaninu s máslem. Ztlumit oheň a přidat všechno maso rozkrájené na kostky pepř, sůl, jalovec. Znovu přikrýt a nechat vařit asi 2 hodiny. Občas nahlédnout, není-li potřeba zelí podlít. V případě potřeby přilít po troškách vodu ze zelí. Když je maso úplně měkké, je zelí hotové. Ochutnejte, přisolte, opepřete, přikryjte a odneste do chladna. Druhý den při ohřívání přidat 2 nakrájené uzenky a vařené brambory. |