| Hromadné emaily | EET Účtenky | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Pletení | Recepty doma | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Email šablony | Počítej Kalorie | Omalovánky | Domácí účto | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Alsaské zelí


Doba přípravy:02:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:21.8.2013

Ingredience:

3/4 kg kyselého zelí
1/4 kg bůčku
1/2 kg uzeného masa
1/4 kg slaniny
4dl bílého vína (alsaské víno není podmínkou)
2 uzenky
pepř,sůl
(10-20 kuliček jalovce).
Příloha - brambory

Popis:

Vodu z kysaného zelí slít a uchovat na pozdější podlévání. Kyselé zelí ve dvou vodách vyprat. Slaninu nakrájet na kostičky a s kouskem másla na pánvi na mírném ohni rozpustit. Do kastrolu se zelím nalít 2 sklenice bílého vína. Hrnec zakrýt a postavit na oheň. Jakmile se tekutina začne vařit, přidat do hrnce slaninu s máslem. Ztlumit oheň a přidat všechno maso rozkrájené na kostky pepř, sůl, jalovec. Znovu přikrýt a nechat vařit asi 2 hodiny. Občas nahlédnout, není-li potřeba zelí podlít. V případě potřeby přilít po troškách vodu ze zelí. Když je maso úplně měkké, je zelí hotové. Ochutnejte, přisolte, opepřete, přikryjte a odneste do chladna. Druhý den při ohřívání přidat 2 nakrájené uzenky a vařené brambory.


Jít na recept Alsaské zelí >>