Ingredience:
200 g rýže natural,
2 cibule,
600 g vepřových řízků,
2 lžíce oleje,
175 g arašídové pasty,
sůl,pepř
1 lžička mletého kmínu,
špetka kayenského pepře,
1 malá konzerva loupaných rajčat,
300 ml masového vývaru,
1 svazeček petrželky,
plátky citronu na ozdobu
|
Popis:
1. Rýži propláchneme. Vsypeme do studené vody, uvedeme do varu a uvaříme doměkka.
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vepřové řízky pokrájíme na nudličky a postupně je ze všech stran opečeme na horkém oleji. Hotové vyjmeme a odstavíme na teplé místo.
3. Nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém tuku. Vmícháme arašídovou pastu a ochutíme solí, pepřem, římským kmínem a kayenským pepřem.
4. K cibuli přimícháme rajčata, vývar a maso. Ragů dusíme na mímém ohni přikryté asi 30 min.
5. Omyjeme a nadrobno posekáme petrželku. Rýži scedíme a narovnáme na talíř do věnce. Vepřové ragú navršíme dovnitř rýže, posypeme petrželkou a ozdobíme plátky citronu.
|