| Rybář | Počítej Kalorie | Pletení | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | DWN.cz | FormOffice | Formuláře na PC | Domácí účto | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Recepty doma | Email šablony | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Africké vepřové maso na kari


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:9.7.2009

Ingredience:

2 mrkve
1 cibule
425 ml kompotovaných broskví
2 banány
2 lžíce citrónové šťávy
0.6 kg vepřových řízků
3 lžíce oleje
sůl
3 lžíce kari
500 ml MAGGI bujónu
200 g mraženého hrášku
1 lžíce solamylu
chilli
koriandr na zdobení

Popis:

Mrkev nakrájíme na šikmé plátky. Cibuli rozčtvrtíme a nakrájíme na proužky. Broskve scedíme, necháme okapat (šťávu uchováme) a nakrájíme na kostičky. Oloupané banány rovněž nakrájíme a zakapeme citrónovou šťávou.
Řízky lehce naklepeme, nakrájíme asi na 1cm široké proužky a opečeme v pánvi na rozehřátém oleji. Osolíme, okořeníme kari a maso vyjmeme. Na oleji po opékání masa krátce osmahneme banány a broskve a opět vyjmeme.
Nakonec v pánvi podusíme cibuli a mrkev, posypeme kari, zalijeme vývarem a asi 5 minut povaříme.
Maso a ovoce vložíme zpět do pánve, přilijeme 100ml šťávy z kompotu a necháme přejít varem. Ve smetaně rozmícháme škrobovou moučku, přilijeme k masu a asi 3 minuty povaříme.

Dochutíme solí, curry a chilli a zdobíme jemně posekanou natí koriandru.
Příloha: Dušená rýže


Jít na recept Africké vepřové maso na kari >>