| EET Účtenky | Pletení | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Počítej Kalorie | Recepty doma | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | FormOffice | Rybář | Email šablony | Formuláře na PC | DWN.cz | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Adžabsaandal z lilku


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:23.6.2016

Ingredience:

1 lilek
1 paprika sladká
2 cibule
3 stroučky česneku
1 mrkev
4 rajčata
adžiga
ocet
sůl
olej

Popis:

Lilek nakrájíme na plátky cca 1 cm silné, osolíme z obou stran a 2 hodiny necháme lilek, aby se "vypotil ". Vodu, která se uvolnila slijeme. Na pánvi na oleji osmahneme lilek, na druhé pánvi orestujeme a podusíme doměka zeleninu nakrájenou na kostky. Na dno zapékací mísy položíme osmažený lilek,
na něj rozdrcený česnek a adžiku, poté přidáme podušenou zeleninu. Vše přikryjeme nakrájenými a oloupanými rajčaty a okořeníme znovu adžigou. Zapékáme otevřené cca 30 minut při 160-180 °C. Pak vše jemně promícháme. Jídlo se dá jíst i postudenu, ještě lepší je na druhý den.


Jít na recept Adžabsaandal z lilku >>