vepřové koleno
kroupy
konzerva husí a kachní krve nebo krevní pochoutka
sůl,pepř
nové koření
majoránka
cibule
česnek a 2 kostičky masoxu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do jednoho hrnce dáme vařit vepřové koleno a jednu celou cibuli do druhého kroupy. Když uvaříme více krup než potřebujeme nevadí dáme zmrazit(špatně se odhaduje množství kroupy hodně nabydou).
Vařené koleno vyjmeme z vývaru a necháme trochu vychladnout.
krev s konzervy vložíme do mixéru a zalijeme trochou vývaru a rozmixujeme.
Rozmixovanou krev nalijeme do hrnce s vývarem,přidáme masox,pepř,nové koření a uvařené pod vodou propláchlé kroupy.
Koleno obereme a nakrájíme na malé kousky nebo rozkolíbáme řeznickou kolíbkou a vložíme do polévky.
necháme povařit a nakonec dochutíme solí,rozetřeným česnekem a podle chuti ještě kořením.Polévku odstavíme a přidáme majoránku (nevaříme stratila by vůni) Dobrou chuť Venda
konzerva husí krve?
Vyrábí se tohle ještě vůbec někde? Dá se to koupit? Kdysi jsme to u nás doma měli k obědu pravidelně, ale už jsem Husí krev opravdu dlouho neviděl ...
Napsal: Barria dne 9.5.2011 19:13:50
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Zabijačková polévka: