1 a 1/2 litru vody
2 kg buřtů (je lepší dnešní buřty oloupat)
cibule nakrájená na plátky podle chutí (např.6-7)
1 litr octa
1 balíček pepř celý
15-20 kuliček nového koření
10 bobkových listů
1 vrchovatá polévková lžíce soli
3-4 feferonky (nemusí být)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Všechny tyto ingredience dát do hrnce a přivézt k varu. Vařit asi 2-3 minuty a následně po vychladnutí zalít ve sklenicích naskládané buřty proložené velkým množstvím cibule podle chuti. Tip: Pokud buřty zalijete ještě teplým nálevem bude doba potřebná na odstavení (aby se lák dostal postupně až dovnitř buřtů) o několik dní kratší. V prvním případě nechat v lednici uležet asi tak 1 týden.
k
dyt je to hnusný
Napsal: kokos dne 20.3.2012 18:13:16
k
dyt je to hnusný
Napsal: kokos dne 20.3.2012 18:13:07
pikantní utopenci
Pro rychlejší proležení je vhodné oloupané buřty několikrát příčně naříznout a do zářezů mašlovačkou vetřít pikantní hořčici (vhodná je feferonková). Pokud oloupaný buřt nařízneme podélně do dvou třetin, do zářezu vetřeme hořčici a vložíme plátek nakládané okurky. Takto připravené buřty vykoupeme v misce s pikantním kečupem, uložíme do nádoby a zalejeme vlažným nálevem. Přeji dobrou chuť.
Napsal: Gotthard Václav dne 21.6.2010 07:19:52
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Utopenci-nálev na 2 kg buřtů: