500g sýra mascarpone (místo něj můžeme použít lučinu)
4 vejce
4 lžíce cukru
2 dl kávy
1 dl marsaly nebo sherry či bílého dezertního vína
200g cukrářských piškotů
kakao na posypání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V první fázi přípravy nejprve oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme v míse, z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkové směsi přidáme lžíci práškového cukru a postupně, za stálého míchání, přidáváme italský sýr mascarpone nebo českou lučinu či žervé. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků, aby se nerozbil. Cukrářské piškoty namáčíme v oslazené kávě a klademe je do formy jeden vedle druhého. Poté je pokapeme marsalou nebo sladkým dezertním vínem a potřeme vaječnou směsí. Vytvoříme další vrstvu a celý moučník pak posypeme kakaem. Tiramisu dáme do chladničky a necháme nejméně dvě až tři hodiny uležet.Doba přípravy 60 minut.4 porce, 1 porce - 1869 kcal