10 dkg žitné mouky
10 dkg hladké mouky
14 g kvasnic
1
5 dcl vody
špetka soli a kmínu
1 lžíce octu
1/2 lžičky cukru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do vody dáme kvásek s cukrem a rozmícháme to. Nalijeme do mouky s kořením a octem uděláme těsto, které necháme 1/4 hodiny vykynout. Vytvarujeme dalamánky a a pečeme na pečícím papíře cca 20 minut na střední teplotu. Toto těsto můžeme užít i na korpus slaného koláče. Potom je upečené rychleji cca do 15 minut.
poměr mouky a vody
Dalamánky bych zkusila, ale myslím, že je na 200 g mouky 500 ml vody hodně. Opravdu je to tak řídké těsto?
Napsal: Líba dne 28.12.2010 12:49:56
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Dalamánky: